16 Eylül 2013 Pazartesi

İştahı Azaltmak

Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi de obezitedir.Obezite olan kişiler devamlı olarak yeme arzusu içindedirler ve sürekli yemek yedikleri için genellikle kilolu olurlar. Kilo vermek için spor yapıp, hap kullanıp, doktora gitseler de soruna başından çözüm getirmedikleri için kilo vermeleri çok zorlaşır verseler de kısa süre içerisinde yine alırlar.

 Peki, bu sorunu kökünden nasıl halledebiliriz diyorsanız öncelikle iştahınızı kapatmanız ve yemek yeme isteğinize bir son verip vücudunuzu dizginlere getirmeniz gerekmektedir. Bunu nasıl başaracağım diyorsanız sizler için araştırdık ve sağlığınıza zarar vermeden bunu nasıl başarabileceğinizi öğrendik. 

*** Öncelikle kahvaltılarınızı iyi yapmanız ve protein ağırlıklı besinler tüketmeniz gerekmektedir. Bunu yaptığınızda vücudunuz yeterli miktarda enerjiyi proteinlerden karşılayacaktır merak etmeyin. Ayrıca yapılan araştırmalar kahvaltıyı atlayanların kilo almaya daha yatkın olduklarını gösterdi.

*** Kahvaltıda yenen haşlanmış yumurta uzun süre tokluk hissi verir.

*** Baklagiller aynı şekilde tokluk hissine neden olmakta.

Fasulye, barbunya, bakla, nohut, mercimek ve benzerlerini yemek kan şekerinizi az yükseltecek, size bitkisel protein ve lifleri sağlayacak, uzun süre tok hissetmenize yol açacaktır.

*** Bol bol çook az yağlı salata tüketin ve midenizi kandırın.

*** Yeşil çay en etkili iştah kesicilerden!

*** Çorbada mideyi doldurup az kalori vermesi nedeniyle iştah kesici olarak kullanılabilir.

*** Diğer bir çözümde canınız yemek yemek istediğinde beyninizi başka aktivitelerle meşgul edin mesela koşu yapmak, merdiven inip çıkmak gibi… 

*** İştah duygunuz kabardığında uyumayı deneyin, uykunun açlık duygusunu arttırmadığı kanıtlanmış bir gerçektir.


*** Son bir önerimizde yemek yerken karanlık ve loş ortamlar yerine aydınlık ortamlarda yemek yiyin. Çünkü insanlar karanlıkta ne yediğinin farkına varamıyor ve yemeyi fazla kaçırabiliyor. 

Kısacası eğer sizde kilo vermek ve iştahınızı kapatmak istiyorsanız bizim verdiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemler tamamen testlerden geçtiğinden sonuç alma olasılığınız gerçekten fazla olacaktır ve artık daha sağlıklı bir hayat yaşamaya başlayabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , , , ,