3 Kasım 2013 Pazar


Kilo Alma


Merhaba, sizlere kilo almak için örnek bir diyet listesi hazırladık, bazı insanların metabolizması çok hızlı çalışıyor olabilir, bu nedenle zayıflık problemi ortaya çıkar ki çok zayıf olmak iyi bir şey değildir.  Aşırı zayıflık insana zarar verebilir.

Sizlere örnek bir beslenme listesi hazırlayacağız, isterseniz kendiniz değiştirebilir veya hiç bozmadan uygulayabilirsiniz.

Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu beyaz yada kaşar peynir, 5 adet zeytin, 3 çay kaşığı kadar bal, 4 – 5 dilim ekmek, bunların yanına salatalık ve domates ilave edilecek.

Ara: Bir tabak kadar meyve, olası meyveler: 1 elma, 1 muz, 1 portakal, mandalına, greyfurt,  + 5 adet bisküvi   (Bu kadar meyve yiyemem diyorsanız, mutlaka 1 tabak makarna ya da pilav)

Öğle:  En az 3 çeşit, tabak yemek. (1 ana yemek + 1 çorba + 1 makarna veya pilav veya dengi gıda) 4 – 5 dilim ekmek , varsa herhangi bir tatlı çeşiti 3 dilim.

Ara: 1 bardak süt + 2-3 dilim reçelli veya peynirli ekmek.

Akşam: 3 tabak, çeşitli yemek, biraz yağlı olması sorun olmayacaktır. 4 – 5 dilim ekmek, yanına 2 dilim tatlı.

Ara: Yatmadan önce 5-6 parça bisküvi + 1 adet meyve (elma, portakal, muz)


Listeyi kendinize göre düzenleyebilirsiniz, günlük yaşantınızda her gün uygularsanız belirli bir kiloya geldiğinizde diyeti bırakabilirsiniz. 

Kilo almaya çalışmanıza rağmen bu listeyle 1 ay içerisinde herhangi bir değişikliğe rastlamadıysanız  doktora görünmenizde, sorununuzu anlatmanızda fayda olacaktır.  Daha öncede belirttiğim gibi aşırı zayıflık iyi değildir, önce kendiniz çözmeye çalışın, değişiklik göremediyseniz doktorunuza danışın. 

Bu arada eğer isterseniz doktorunuza danıştıktan sonra, diyetinize kaliteli bir karbonhidrat tozu da ekleyebilirsiniz. Ancak hızlı kilo almaya neden olup, aşırı yağlanma yapabilir. Dikkatli ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Etiketler: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

"Anonim"i seçerek direk yorum yapabilirsiniz...

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.