23 Eylül 2013 Pazartesi

Masa Başında Diyet

Masa başında çalışmak acaba büyük bir düşman mı? Bunu hiç düşündünüz mü? Ofislerde, okullarda, işlerimizde acaba sürekli oturduğumuz için kilo almaya aşırı meyilli hale mi geliyoruz? Yoksa mesele bu kadarda iç karartıcı değil mi? Merak ediyorsanız yazının devamını mutlaka okumalısınız...

Ofislerde, okullarda veya bazı iş yerlerinde kilo almaya yatkın hale gelmemize sebep en büyük etken ofis içerisinde süregelen atıştırmalardır. Ofis içerisinde ve büyük plazalarda veya okul içinde dersler esnasında, sık sık atıştırmak direk yağa çevriliyor haberiniz olsun!!

Neden mi?

Çünkü atıştırıp, direk oturuyoruz. Otururken çok çok az kalori yaktığımız için de yediklerimiz sonra harcanmak üzere depolanıyor. Bu da yağ demek. Yemek yeyip oturuyoruz, atıştırıp oturuyoruz... Kesinlikle kilo almak için en güzel yöntem budur heralde.

Nasıl Korunabilirim?

Öncelikle en temelde atıştırmalarımızı kontrol edeceğiz. Mesela kendinize evden, yağsız, şöyle domatesli peynirli kepek ekmeği ile yapılmış bir soğuk sandviç getirebilirsiniz. Veya kafeteryanızdan benzer atıştırmalar tüketmelisiniz.

Çalışırken arada mola verebiliyorsanız kalkıp biraz hareket etmeyi deneyin. Kaslarınızı esnetin biraz yürüyün etrafta mesela enerjik olun!

Merdiven kullanmalıyız! Evet sürekli asansöre binmek pek akıl karı değil. Zaten hep oturuyoruz, sonra çıkıp arabaya ya da otobüse biniyoruz yine hareket yok. Bu yüzden asansörü boş verin. Merdiven çıkın. Plazada çalışıyorsanız tabi size 30. kata merdivenle çıkın demek zalimlik olur :) 25'te inip 5 kat yürümeyi denemelisiniz.

Şekersiz kahve için.

Neden mi?

Çünkü kahve metabolizmanızı hızlandırarak siz otururken bile fazladan enerji yakmanızı sağlar.

Protein

Gece uyurken vücut aminoasit kaybeder ve sabah kahvaltısında buna ihityaç duyar. İşe okula giderken "ben köşeden bir poğaça alırım" yaklaşımı size hem kilo aldırıyor hem de sağlıksız ve proteinsiz kalmanıza neden oluyor. Lütfen sabahları 1 dilim peynir 1 yumurta tüketiniz.

Bol bol su tüketmelisiniz.

Su tüketimi de yine vücut için mükemmel bir sağlık ağacı. Özellikle masa başında çalışanlar su tüketimini ihmal ediyor ki bu doğrudan sizin kolay kilo korumanıza karşı bir engeldir. Masanıza bir sürahi ya da büyük cam şişe bir su koymalısınız.

Etiketler: , , , ,