19 Eylül 2013 Perşembe

Kalori Yakmak

Önceki konularımızda spor salonlarında yüksek kalori yakmanızı sağlayacak aletleri vermiştik. Ancak her zaman bir spor salonuna kayıt olma şansımız olmuyor. Bazen vakit bazen maddiyat yetersiz kalıyor, bazense bulunduğumuz yerde herhangi bir spor salonu bulunmuyor. Peki evde çalışarakta çok kalori yakamaz mıyız? Tabiki yakabiliriz! Yazının devamında altın değerinde öneriler ve bir kaç örnek egzersiz vereceğiz...


İPUÇLARI
  • Fazla kalori yakmanın altın kuralını söylüyorum! Dikkat! Daha fazla kalori yakmak için vücudunuza alışmadığı şeyler vermelisiniz! Ne gibi? Mesela eve 2 tane ağırlık aldınız önümüzdeki 7 gün o ağırlıklarla çalışırken diğer 7 günde hemen vücudumuz alışmaya başlamadan bu kez şınav veya barfiks gibi bir harekete geçiyoruz. Yani vücudunuza bir hareketi fazla tanıma fırsatı vermeyin ki daha fazla kalori yakabilesiniz.
  • Daha fazla kalori yakmak deyince akla gelen bir diğer önemli mesele de ev içerisindeki hareketlerimizden uyuşukluğu çıkarmak oluyor. Nasıl mı? Yemek yediniz sofrayı mı toplayacaksınız, durun! Hemen gidip bir müzik açın şöyle hareketli, sonra ufaktan dans eder gibi enerjik bir şekilde yapın işinizi. Gün içinde her işinize katacağınız hareketlilik ve enerji inanın çok büyük oranlarda kalori kaybına neden oluyor! 
  • Fazla kalori yakmak istiyorsanız evde yapabileceğiniz bir diğer şey beslenmenize dikkat etmek. Hangi yiyecekler metabolizmanızı hızlandırır ve kalori yakmanıza yardımcı olur merak ediyorsanız konumuza gitmek için buraya tıklayınız.
  • Çoklu kas çalıştırmaya özen göstermelisiniz. Nasıl diyorsanız sorunuzun cevabı aşağıda egzersizler başlığında.


EGZERSİZLER

Evde yüksek kalori yakabilmek için uygulanması gereken egzersizlere bakalım şimdi...

Evde çok kalori yakabilmek için egzersizlerimize yeni düzenlemeler getirmemiz gerekiyor. Çok kalori yakmak istiyorsak, tek tip kas çalışma devri bitti. Çok fazla kası aynı anda çalıştıran egzersizler yapmalıyız. İşte size aşağıda tam olarak buna uygun bir örnek var. Sizde burdan esinlenerek yeni hareketler araştırabilirsiniz.


  • Mutlaka başlamadan 30-40 dakika ısınma hareketleri yapmalısınız. Bu kısım kalori yakmak için mükemmel. 
  • Isınma hareketlerinize boyundan başlayıp aşağı doğru gelin. Beli geçtikten sonra bacaklarınızı ısıtmaya başlayın ve bacak esneme hareketlerini uygulayın. 
Vücut Ağırlığınızı Kullanın

Sadece dumbell yani el ağırlıklarından yararlanmayın. Evde çok kalori yakmak istiyorsak, yarım şınav, tam şınav, barfiks, mekik gibi hareketleri aksatmamalıyız. Vücut ağırlığınızı kullanarak yapacağınız egzersizler sizi çok güzel bir şekilde zorlayacaktır.

Şimdiden kolay gelsin diyelim. Sorunuz olursa yorum bırakmanız yeterli...

Etiketler: , , , , , ,