19 Eylül 2013 Perşembe

Yürümek

İş hayatı, çocuklar veya okul derken çoğumuzun spor salonuna gidecek vakti dahi kalmıyor. Tek yapabileceğimiz işten veya okuldan geldikten sonra akşam yürüyüş yapabilmek ise formda kalmamız mümkün mü? Cevabımız sonuna kadar EVET! Yürüyerek formda kalmanın ve hatta kilo vermenin sırları yazının devamında.

Yürüyüş denince aklınıza lütfen spor kıyafetlerimizi giyip öyle 1 saat düz yürümek gelmesin. Yürüyerek formda kalmak denince atmanız gereken önemli adımlar ve uymanız gereken kurallar var. Yürümek vücut için müthiş sağlıklı bi şey ve bunu gelin formda kalma ve kilo verme aracına dönüştürelim
  • Yürüken canlılık çok önemli. Canlı olun! Enerjik hissedin! Enerji doluyum diye kendinizi telkin edin ve kollarınızı sallayarak bacaklarınızı hissederek yürüyün.
  • Tempo çok önemli yürüyerek kilo vermek ve formda kalmak istiyorsak yapmamız gereken programı haftalara yayarak yavaş yavaş yüksek tempoya ulaşmak.
  • Yürüme esnasında yavaş bir tempo ile başlayıp sınırlarımızı zorlayana kadar yürüme içinde tempoyu artırıyoruz. Daha sonra düzensiz bir tempoya geçip vücudun çok kalori yakmasını sağlıyoruz. Nasıl mı? 2 dakika yüksek tempo 2 dakika yavaş 2 dakika orta yüksek 2 dakika çok yavaş sonra 5 dakika çok yüksek tempo gibi. Ama bu aşamaya gelmeden önce vücudumuzun 30-40 dakika boyu ısınmış olmasına dikkat ediyoruz.
  • Yürüme aşamasını 1 saat gibi bir süreye yaydık ve şimdi yapacağımız şey yürümeden sonra ufak hareketler.
Yürüme Egzersizini Tamamlayıcı Hareketler
  • Yürüme egzersizini tam olarak bitirmeden önce sakin bir yere geçip şu hareketi yapıyoruz.

Daha sonra buna benzer, mekik, şınav, bacak esnetme gibi hareketlerden bir veya bir kaçını yapıp egzersizimizi tamamlamış oluyoruz. Yürüme egzersizinizi haftada 4-5 gün yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken yukarda da belirttiğim üzere vücudunuzu yavaş yavaş alıştırmanız. Çok yüksek tempolarda uzun süre yürümeyin bunu yapmak için en az 3 hafta bu işe alışmış olmalısınız.

Yürümenin kalbe de oldukça faydalı olduğunu söyleyip bitirelim yazımızı... :)

Etiketler: , , , , , ,