18 Eylül 2013 Çarşamba

Metabolizma

İnsanlar kilo vermek için çaba harcarlarken çoğu zaman unuttukları bir şey var. Metabolizma hızı! Evet metabolizma hızınız vücudunuzun yağ depolaması ve vücuda giren besinin yakımı hakkında çok önemli bilgiler verir. Çünkü metabolizması yavaş olan birisi zor kilo verecektir ve bu da yağ yakımının yavaş olmasına ve ek olarak tembel vücut sisteminin giren besinleri yeteri kadar yakmadığını gösterir. Yazının devamında metabolizmanızı harekete geçiren yiyeceklere dair tavsiyelere ulaşacaksınız...
  • Güne Kahve veya Yeşil Çay İle Başlayın
Bildiğiniz gibi kahvenin içerisinde bulunan kafeinin vücuda uyarıcı etkisi vardır. Bu uyarı, metabolizmanızı hızlandırır. Bunu kilo vermede de bir avantaja çevirin ve güne kahve ile başlayın. Aynı şekilde zayıflamada büyük yardımcı yeşil çay da kahve kadar olmasa da vücudu hızlandırıcı etki gösterir ve iştah keser.
  • Ara Öğün Yiyin
Günde sadece 2 veya 3 öğün yemek yiyen kişiler genellikle bu öğünlerde büyük bir açlıkla yüksek kalori alacak kadar tüketim yaparlar. Bunun yerine öğün sayınızı 5-6'ya çıkarır ve bu ara öğünlerde yoğurtlu meyve, sebze salatası gibi kalorisi düşük ve vitamin deposu besinler tüketirseniz öğünlerde daha az yemiş olur ve daha sağlıklı kalabilirsiniz.
  • Tere Tohumu
Metabolizma canlandırıcıdır. Bu tip metabolizma hızlandırma konularının olmazsa olmazıdır. Ayrıca hormonlarınızı da düzenleyerek, metabolik faaliyetlerin yavaşlamasına neden olan arızaları giderir.
  • Su Çoooook Önemli!
Günde en az 8 bardak su içmeyi alışkanlık edinin. Çünkü susuz kalmak metabolizmayı yavaşlatır.
  • Acı Tüketin
Acı sos veya acı biber kullanan insanların metabolizmaları daha hızlı çalışıyor ancak fazla acı tüketmek hem mideye zarar verir hem de bağsur yapar aman dikkat!
  • B Vitamini Alın
B vitamini tüketmek metabolizmayı hızlandırır. B vitamini bulunan besinleri bol tüketmelisiniz:  Nohut, hindi, dana eti, somon balığı, pirinç, tavuk, ton balığı, tahıllı gıdalar, mercimek, bamya, ıspanak  vb.

Ayrıca unutmamanız gereken en önemli metabolizma hızlandırıcı şeylerden biri ise kahvaltı yapmaktır. Kahvaltı yapmayan insanlar kesinlikle kahvaltı yapanlara göre çok daha kolay kilo alıyorlar. Bu yüzden kahvaltıyı kaçırmayın.

Etiketler: , , , , ,