24 Eylül 2013 Salı

Yağ Yakımı

Yağ yakımını artırmak deyince akla tabiki ilk olarak metabolizmayı hızlandırmak ve yediklerimizi düzenlemek ve buna uygun spor yapmak geliyor. Ancak besinlerde yağ yakımını hızlandırmada yardımcı olabilmektedir. Yazının devamında yağ yakım sürecinde derdinize deva olacak yöntemler bulacaksınız...

Metabolizma Hızlandırma Yöntemleri ve Metabolizma Hızlandıran Besinler

Soğan Ve Sarımsak Tüketmek: Soğan ve sarımsak tüketmek yağ depolama işlemini azaltmada yardımcı olur.

Baharat Kullanımı: Metabolizmayı büyük ölçüde hızlandırır. Bu baharatlar zencefil,acı biber veya köridir. Bu baharatlar yağ yakımı için idealdir. İçerisinde bulunan glesinler sayesinde yağ yakmanızı hızlandıracaktır.

Bol Sıvı Tüketmek: Yapılan araştırmalara göre ihtiyacınızdan fazla su kullanımı kalın bağırsak ve ince bağırsaklarınızı hızlandırarak gereğinden fazla yağ depolamanızı engelleyecek.


Bol Protein almak: Proteinler kaslarımızı meydana getiren büyük öneme sahip unsurlardandır. Yeterince almadığınız zaman metabolizma yavaşlar. Yemeklerinizde mutlaka protein almaya çalışın. Böylece kan şekeriniz dengede olur ve tokluk hissiniz artar. Ama fazla aldığınız protein  yağ olarak depolanır. Bu depolama yerleriniz böbrek, karaciğer gibi yerlerdir. Bu ilerde size büyük sorunlar çıkabilir.

Bu besinlere ek olarak yapmanız gereken tabi ki diğer metabolizma hızlandırma ipuçlarımıza bakmanız ve sporu hayatınızın bir parçası haline getirmeniz.

Diğer metabolizma hızlandırma konumuza gitmek için Burayı Tıklayınız.

Etiketler: , , , , , ,