25 Eylül 2013 Çarşamba

İp Atlamak

Yağlanmak ve alınmış kiloları vermek büyük dert çoğumuz için. Bir göbek olur bazen, ne yapsak erimez! Kilo veririz, bol bol su içeriz vs. yook... Ancak size bu yazıda gerçekten çok kalori yakmanıza neden olacak, Dünyanın en ünlü sporcularının dahi düzenli olarak yaptığı bir aktiviteden bahsetmek istiyorum: İp atlamak.

İp atlama egzersizlerine başlamadan çooook önce bir şeyi bilmemiz gerekiyor! Ne o? 
  1. İp Atlamaya Uygun Musunuz?
Eğer ip atlayabilecek kadar güçlü değilseniz kendinizi bir anda zorlamanız sakatlanmanıza neden olacaktır. Örneğin aşırı kiloluysanız, ip atlamaktan çok sizin için uzun tempolu yürüyüşleri (koşu değil) ve eliptik bisikleti tavsiye edebiliriz. Eğer uygunsanız aşağıdan devam ediniz.

     2. Haftada 4 Gün Seçiyoruz ve 3 Dakika Çalışıyoruz

Alışabilmek için ilk hafta 3 dakika ip atlıyoruz. Tabi çok da yavaş atlamadan. Belirli bir tempoda ve düşmemeye dikkat ederek. İlk hafta bittikten sonra bakalım neler oluyor.

    3. İkinci Hafta 6 Dakika

Artık alışmaya başladık. Vücudumuz tam 3 dakikaya alışmaya başlayıp daha az yağ yakmaya optimize olacaktı kiii... Umutları yarına kaldı, çünkü biz çalışma süremizi tam 2 katına çıkardık!

    4. İkinci Hafta Bittikten Sonra

3. hafta artık haftada 4 gün 10'ar dakika ip atlamaya başlıyoruz. 4. haftaya girdiğimizde ise nihayet 15 dakika boyunca belirli bir tempoda haftada 4 gün ip atlayacağız.

   5. Dikkat Edilmesi Gerekenler

İp atlamaya başlamadan midemiz kesinlikle dolu olmuyor! Çooook zararlı olabilir aman dikkat! 1 veya 1,5 saat geçtikten sonra yemeğin üzerinden hafif hafif başlayıp daha sonra arzuladığınız tempoya gelmelisiniz.

Ancak tabii herşey ip atlamayla çözülmeyecek sevgili okurlar. Mutlaka yağı belirli bir seviyeye çekiyoruz ve yediklerimize özen gösteriyoruz. Nasıl beslenmeniz gerektiğini merak ediyorsanız sitemizin "Sağlıklı Beslenme" ve "Diyetler" kategorilerini kesinlikle gezmelisiniz...

Etiketler: , , , , , ,