14 Eylül 2013 Cumartesi

Bacak Sıkılaştırmak İçin Hareketler

Bu yazımızda sizlere hanımlar için çok önemli bir konu olan ve birçok kadının yaşadığı bir sıkıntı olan bacakların sarkmış olması ve yeterince sıkılaşmış olmamasının nasıl düzeltilebileceği konusunda sizlere bilgi vereceğiz. 

Öncelikle bu sorunu giderebilmek için evde yapabileceğiniz küçük egzersizler var. Bu hareketlerden sizlere bahsedelim ve nasıl daha sıkı kalça ve bacaklara sahip olabileceğini göstermiş olalım.
  • Sandalye Hareketi
Bacak Sıkılaştırmak İçin Hareketler


İlk hareketimizi yapabilmemiz için elinize oklava, sopa, çubuk veya Sağlık topu gibi düzgün bir cisim gerekmektedir. Bu cismi iki elimizle tuttuktan sonra ellerimizi göğüs hizasında havaya kaldıralım ve sırtımızın düzgün olduğundan emin olalım. Bu aşamadan sonra karın kaslarınızı sıkın ve kalçanızı yere indirerek aynı zamanda da dizlerinizi ileriye ittirin. Fakat unutmayın ki elinizdeki cisimde yaptığınız hareketle uyumlu olarak aşağı yukarı hareket edecek şekilde tutulmalıdır. Bu işlem hem kalça bölgenizin hem de bacaklarınızın sıkılaşmasında büyük bir etki sağlayacaktır. 
  • Bisiklet Hareketi
Bacak Sıkılaştırmak İçin Hareketler

Bu hareketi yaparken resimdeki gibi pozisyon alıp havada bisiklet pedallarını çevirdiğinizi hayal edin. Bunu uygulayın tabii hayal edip bırakmıyoruz. Bu hareket gerçekten çok güzel hem selülite hem de bacak sıkılaşmasına katkısı çok büyük

  • Sandalye Hareketi 2 
Bacak Sıkılaştırmak İçin Hareketler

Bir sandalyeye oturup kollarınız yere paralel şekilde kaldırın ve sağ ayağınızı sol dizinize koyun. Kalça kaslarınızı sıkılaştırıp öne doğru hamle yapın ve ayağa kalkın. Yavaşça tekrar oturup ve sağ ayağın dizden ayrılmasına izin vermeyin. Her iki bacağı da 8 tekrardan, 3 set yapmaya çalışmalısınız.

Bu hareketlerin pilates hocaları tarafından kesinlikte bacakları sıkılaştırmada işe yaradığı için önerildiğini özellikle belirtelim...

Etiketler: , , , , , ,