14 Eylül 2013 Cumartesi

Sarkık Kol

Günümüzde bayanların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de sarkık kollara sahip olmalarıdır. Sarkık kola sahip bayanlar toplum içine kısa kollu ile çıkmaktan kaçınır ve kendilerini kötü hissedebilmektedirler. Aslında bunların hiçbirine gerek yoktur çünkü evde yapabileceğiniz basit egzersiz hareketleriyle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Ayrıca bu hareketleri daha da ileriye taşıdığınızda kilo vermeniz bile mümkün olabilir. Bu egzersizleri seviye seviye yapmanız gerekecektir çünkü pilates egzersizleri  çok kilolu bireyler için bazı sıkıntıları da yanında getirebilmektedir.  Söyleyeceğimiz hareketleri günde çok kısa bir süre uygularken her geçen gün bu süreyi arttırdığınızda kısa süre içinde sarkıklardan kurtulmuş sıkılaşmış bir kola sahip olabilirsiniz. 

Aşağıda verilmiş olan egzersizlerin arka kol sarkmalarını geçirdiği kanıtlanmıştır. Çünkü bu egzersizler triceps kas grubunu çalıştırdığı için arka kolda çok hızlı bir toparlanmaya neden olacaktır.

Egzersiz 1
Öncelikle yapabileceğiniz hareketlerden bir tanesi beden eğitimi derslerinde ısınma hareketi olarakta yapılan bir kolun omuzun üstünden sırta doğru geçirilmesinden sonra diğer kolun arka tarafa onu tutacak şekilde alınmasıdır. Yani bir kol omuz üstünden diğer kolda sırt bölgemize doğru düz bir şekilde hareket ettirelerek kolların arkada birleştirilmesidir. Bu hareket kollarınızdaki sarkıklıkların giderilmesinde oldukça etkili olacaktır. Bu hareket bir nevi arka kol bölgesini ısıtacaktır diğer egzersizlerimiz için.

Egzersiz 2
Sarkık Kol İçin Egzersiz

Yukardaki resimdeki gibi vücut ağırlığımızı kullanarak yapacağımız bu egzersiz bir harikadır. Bunu yapmadan egzersiz 1'i mutlaka yapın ısınmak için! Ayaklarımızdan kesinlikle itmiyoruz kol gücümüzle kalkıp iniyoruz kalkıp iniyoruz. En fazla oturabilecek kadar itin kendinizi sonra aşağı yavaşça bırakın. Kollarınız titreyecektir güçsüz olduğu için başlarda, bu normaldir.

Egzersiz 3
Sarkık Kol İçin Egzersiz


Bir şınav hareketidir ancak çok önemli bir farkı vardır. Resimde gördüğünüz gibi iki el bir birine çok yakın ve baş parmaklar birbirine değmektedir. Bir yükseltiden faydalanıp bu şekilde şınav çekilmelidir.

Bu egzersizleri uygularken, haftada 3 gün yapmaya ve kaslarınızı egzersizden sonra en az 24 saat dinlendirmeye ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediniz.

Etiketler: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

"Anonim"i seçerek direk yorum yapabilirsiniz...

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.