15 Eylül 2013 Pazar

Çikolata Diyeti

Günümüzde hanımlar ve erkekler sürekli olarak fazla kilolarından şikayet ederler. Bu fazla kiloları yakabilmek ve onları kasa çevirebilmek için ise çok fazla uğraş gösterirler. Spor yaparak, yediklerine dikkat ederek, doktor kontrolüne giderek bu işlemler yapılabilmektedir.

Farkındaysanız yediklerine dikkat ederek dedik ve diyet kelimesini kullanmadık. Çünkü bazı bireyler diyet dendiğinde hiçbir şey yenmeyeceğini veya çok az yemek yenmesi gerektiği sanırlar. Fakat diyet sanıldığı gibi bir aktivite değildir diyetin birçok çeşidi vardır ve bu gün sizlere çikolata diyetini tanıtacağız.

Çikolata diyeti adından da anlaşılacağı üzere çikolata kullanılan bir diyet türüdür.  Çikolata diyetini ilk olarak kahvaltısından başlayacak olursak;

Kahvaltı
 “1 tatlı kaşığı fındık ezmesi, 1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği, 2 karper kadar tercih edilen peynir Domates, salatalık, yeşil biber” ile güne başlatan diyet, 

Öğlen ise 
“1 porsiyon tavuk şiş veya tavuk göğüs ızgara 1 su bardağı ayran Az yağlı salata...” gibi gayet iyi bir menüyle bizleri doyuruyor.

İkindi yemeğinde ise 
“1 adet küçük çikolata bar veya 4-5 adet küçük top çikolata veya 1 kase çikolatalı puding...” ile bizlere çikolata şöleni yaşatırken 

Akşam
“4-5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği 1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği Az yağlı salata..” menüsüyle de bizlere hafif bir akşam yemeği sunmaktadır. 

Son olarak akşam yemeğinden 1.5 saat sonra


“1 su bardağı çikolatalı süt veya 1 adet tercih edilen meyve...” bu öğünü yedikten sonra çikolata diyetini uygulamış olabilirsiniz.

Lütfen dikkat! 
Bu diyet aşırı kilolu kişiler için önerilmez!

Bu diyetin asıl amacı size ekmek, makarna pilav gibi karbonhidrat deposu yiyeceklerden uzak tutarken, protein aldırmak ve gereken karbonhidrat ve şeker ihtiyacınızı çikolatadan aldırmaktır.

Yararlı ve etkilidir, sporla desteklendiğinde güzel sonuçlar verebilir.

Lütfen diyet listesine sadık kalınız ve 4 kase puding yemeyiniz bir oturuşta! (evet ben öyle yapıyordum :) )

Etiketler: , , , , , , , ,