1 Ekim 2013 Salı


Vücut bir bütündür. Üst bölümün şişman veya kaslı ancak alt kısmın cılız ve ince olması gerçekten hem fiziki açıdan kötü bir görüntüye neden olatcak hem de o vücut için temelsiz bir bina gibi duracaksınız. Bacak kaslarının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Yürürken, koşarken, merdiven çıkarken veya tekme atarken daha güçlü olmak için olmazsa olmaz. Yine aynı şekilde sarkık bir bacaktan kurtulmak ve daha diri aynı zamanda da biraz şişkin bir bacak isterseniz sizin için çok basit 2 egzersiz var!
  • ÜST BACAK İÇİN SQUAD HAREKETİ
Squad

Hem kadınlar hem erkekler için mükemmel bir bacak geliştirme hareketidir squad. Her yerde duyarsınız. Bir çok çeşidi vardır. Evde yapılabilecek en güzel şekli budur. Erkekler isterlerse daha fazla gelişim için ileriki haftalarda ellerine dambıl alarak yapabilirler aynı hareketi.

Squad

Kadınlar ise bu hareketi yaparak gerçekten sıkı diri ve eğer bacakları zayıfsa daha kalın bacaklara sahip olabilirler.

Bu hareket 12 tekrar ve 3 set halinde uygulanmalıdır. Kalkarken nefes vermelisiniz ve kafanızı yere eğmemelisiniz.
  • PARMAK UCUNA YÜKSELMEK
Bu hareket bacağınızın alt kısımlarını daha dolgun hale getirecek ve yine yüksekk oranda sarkmaları düzeltecek güzel bir alt bacak hareketidir.

Ayaklarınızı çok ufak bir boşluk olacak şekilde yerde tutarken parmakuçlarınıza doğru yükselin. Burada parmak uçlarınızda 2 saniye kadar bekleyip yavaşça inin. Bu hareketi yavaş çekimde 12*3 set olacak şekilde yapın. Müthiş faydasını göreceksiniz.

Ayrıca eğer üst kısmınız da alt kısmınızda vücut olarak zayıf ise, o zaman bu hareketlerle birlikte iyi beslenmeye de başlamanız lazım. Nasıl kilo alabileceğinizi merak ediyorsanız, Nasıl 12 Kilo Aldım? yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Etiketler: , , , , ,