29 Eylül 2013 Pazar

Biceps Geliştirmek

Kol kasları şüphesiz erkekler için oldukça önemli. Kadınlar kaslı bir kol görünümü genellikle istemese de sarkmaları engellemek için biceps çalışmaları yapmaları gerekiyor. Bu yazımızda nasıl daha büyük kol kaslarına sahip olabileceğinizi anlatacağız.
  • Basic Biceps Curls
Basic Biceps Curls

Resimde gördüğünüz gibi ağırlıkları aşağıdan göğüs hizasına kadar yavaş yavaş kaldırıp yine aynı yavaşlıkta indiriyoruz. Zorlandığınız yani kaldırma esnasında nefes vermeyi unutmayın! Bu hareketi 8x3 şeklinde yapmalısınız.
  • Concentration Curl
Concentration Curl
En muhteşem biceps geliştirme hareketlerinden biridir. Dirseğimizi bacağımızın içine doğru indirip yapıştırıyoruz. Daha sonra resimdeki gibi kaldırıp indirerek biceps gelişiminde tavan yapıyoruz. Aynı şekilde 8*3 yapılmalıdır. 
  • Hammer Curl
Hammer Curl

Biceps güzelliği için sadece ortanın yumurta şeklinde olması değil kolun yanlarının ve etrafınında yapılı görünmesi gerekir. İşte kol çevresini kaslandıran hareketlerden biri. Hareketi resimdeki gibi 8*3 olarak yapıyoruz. Nefes kontrolü yapmaya dikkat etmelisiniz!
  • Reverse Curls
Reverse Curls

Normalde avuçiçimiz yüzümüze bakacak şekilde tutarız değil mi? Ancak bu harekette avuçiçi yere bakıyor. Bu harekette biceps için mükemmel bir harekettir. 8*3 yapınız başlangıç olarak.

----

Bu hareketleri hangi programa göre yapmalıyım?

Çalıştığım spor salonunda hocanın söylediği şey "En az 3 farklı biceps hareketi yapınız" oldu. Yani bu 4'ü arasında 3'ünü seçip biceps çalışma günlerinizde yapabilirsiniz. Ancak her zaman aynı 3'lüyü yapmayın. Değiştirerek yapmalısınız gelişim için.

Kolay gelsin...

Etiketler: , , , , , , ,