5 Ekim 2013 Cumartesi

Bilek Sağlığı

Her ne kadar fit ve güçlü bir vücuda sahip olsakta yine de güçsüz bilekler bu dengeyi bozmaya yeterli. Gün boyu bilgisayar kullanımı bileklerimizi güçsüzleştirip hastalık derecesine kadar geriletebiliyor. Bilek gücü özellikle erkekler için çok önemli görünsede kadınlar için önemsiz diyemeyiz. Çünkü günlük ev işlerinde genellikle erkeklerden daha aktif olan kadınlar özellikle de bebek bakımı sırasında bebeği kaldırıp indirirken bilek ve bellerini incitmemek için daha güçlü olmalılar. Yani bilek egzersizinin kadını erkeği olmaz deyip egzersizlerimize başlayalım...


EGZERSİZLER

Aşağıda göreceğiniz egzersizler hem ön kol ( pazu ve bilek arasını ) geliştirecek hem de bileğinizin çook daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Bilek Güçlendirme

İlk olarak üstteki resimdeki gibi dambılı kavrıyoruz. Avcumuzu güzelce sıkıp bileğimizi hazır duruma getiriyoruz. Yani sakatlanma riskini yok ediyoruz. Elimizi avcumuzu güzelce sıktıktan sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi dambılı bileği yukarı doğru bükerek kaldırıyoruz. Kaldırıp indirme işlemi yavaş yapılmalıdır. Yani sadece bileğimizi bükerek yapılan bir işlem.

Bilek Güçlendirme

Bir diğer egzersizimiz ise bir destek noktası ile yapılan bilek ve ön kol egzersizidir.
Bu egzersiz için öncelikle bir destek noktası bulun. Bu bir sandalye veya ufak bir masa vb. ne varsa olabilir.

Bilek Güçlendirme

Yukarıdaki resimdeki gibi avuç açık şekilde ağırlığı tutarken daha sonra avuzumuzu kapatarak bileğimizi yukarı doğru büküyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi dambılı kaldırmış oluyoruz. Ancak dikkat kesinlikle kol destek noktasından kalkmıyor.

Bilek Güçlendirme

Bu hareketleri 12 - 15 kez ve 3'er set olarak yapabilirsiniz. Tabi ki her gün çalışmayıp kaslara dinlenmesi için süre vermelisiniz. Bol protein almaya özen gösterip daha hızlı gelişim sağlayabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , ,