6 Ekim 2013 Pazar

Yüzmek

Şüphesiz ki ennnn çok kalori yaktıran sporlardan bir tanesi yüzmek. Sayısız kas grubunu bir anda çalıştırmak, vücudu harika bir şekilde forma tutup şekle sokmak, kondisyonu artırıp bölgesel yağlardan kolayca kurtulmak, eğer bol bol yüzüyorsanız sizin için çok kolaydır. Neden bu kış bir yüzme kursuna ya da bir yüzme havuzu üyeliğine yazılmayasınız? Bu yazının devamında suda nasıl zayıflayabileceğinizi ve hangi teknikleri kullanabileceğinizi bulacaksınız...

Sadece yarım saat yüzerek minimum 350 kalori yakacağınızı biliyor muydunuz! Eğer yarım saat sadece ip atlasaydınız 75 kalori yakardınız. Aradaki farkı bir düşünün! Yüzmek mükemmel bir kalori avcısıdır, ayrıca eklemleri yük binmesinden koruduğu için sizi sağlıklı tutar ve çok iyi şekle sokar. Yüzmek harikadır!


EGZERSİZLER

Haftada iki veya maksimum 3 kez yüzme egzersizi yapabilirsiniz. Egzersiz saatinizi kendi vücudunuza göre belirlemelisiniz.

1 - ISINARAK BAŞLAYIN

Yüzmeye başlamadan önce klasik beden derslerinde gördüğümüz kolu boynu, beli ve bacakları esnetip ısıtacak ısınma harektelerini en az 10-15 dakika boyunca yapmadan suya girmeyiniz. Bu çok önemli.

2 - SERBEST STİL VE ÖNE KULAÇ

Bildiğiniz gibi öne kulaç atarak yüzmek ve serbest stil en çok kullanılan yüzme stillerinden. Ve oldukça etkilide. Ancak yaparken dikkat etmeniz gereken, bacaklarınızı etkin kullanmak ve kulaçlamadan sonra çekme yaparken vücudunuzu yan yatırıp omzunuzu geriye doğru vermeniz. Çünkü bu sizin daha çok kalori yakmanızı sağlayacak.

3 - KURBAĞALAMA YÜZÜŞ

Ovvvv! Kalori bombası bir şey ve çok rahatlatıcı. Kurbağalama yüzüş gerçekten insanı rahatlatır, sakin ve güzeldir ve oldukça iyi kalori yaktırır.

4 - GERİ KULAÇ

Sırt ve omuz kaslarınızın forma girmesi ve sıkılaşması için çok güzel bir yüzme şeklidir. Kollarınızı iyice geriye doğru açın kendinizi gerin ve en iyi geri dönüşü kazanın.

5 - KELEBEL STİL YÜZÜŞ

Yapması ne kadar zor olsada size saatte minimum 800 kalori yaktırır! Unutmayın, ne kadar çok kasınızı ve adelenizi hareket ettirirseniz, ne kadar enerjik olursanız o kadar fazla kalori yakarsınız.

6 - BACAKLAR İÇİN MÜTHİŞ STİL

Herhangi bir batmayan desteğe tutunarak (sabit olmaması tavsiye edilir) sadece bacaklarınızı çırparak hızla gitmeye çalışın. Bu baldırlarınızı, kalçanızı oldukça iyi toparlayıp yakacaktır.

7 - BİTİRDİKTEN SONRA MUTLAKA SOĞUMA HAREKETLERİ YAPILMALI

Yüzme bittikten sonra, kademeli bir soğuma sağlamak için en başta yaptığımız ısınma ve esneme hareketlerini daha yavaş bir şekilde tekrarlayıp günlük antremanımızı bitiriyoruz.

Tebrikler yüzlerce kalori yaktınız!
Bunu kutlamak için şimdi gidip kooocaman bir pasta..... Şakaydı!

Etiketler: , , , , , ,