8 Ekim 2013 Salı

Hem erkek hem kadınlar için sırt ve kalça güzelliği önem taşımaktadır. Kimse sarkık bir sırt ve popo bölgesi istemez değil mi? Özellikle erkekler kadınlarda bilinçaltında kayıtlı olduğu şekilde 0.7 bel kalça oranını aramaktadır. Sıkı, sarkmayan ve güzel görünüşlü bir sırt ve kalça için aşağıdaki harekteler mükemmel sonuç almanız için gerekli en büyük yardımcı.

Bu hareketler sırt ve kalçalarınızı güzelleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda sırt ağrısı olanlara da iyi gelebilmektedir. Ancak uyarı! Herhangi bir spor hocası eşliğinde yapmadığınız için sınırlarınızı aşabilir veya hareketi yanlış yapıp sakatlanabilirsiniz. Bu yüzden tüm hareketlerde yavaş, sakin ve nefes kontrolü yaparak egzersiz yapın.

  • KEDİ ESNEMESİ HAREKETİ
Kedi Esnemesi Hareketi

Önce kollarımızı ve bacaklarımızı resimdeki gibi koyarak sırtımızı düz bir şekle getiriyoruz. Derin nefesler aldıktan sonra nefes vererek resimdeki hale gelerek kaburgalarımızı ve sırtımızı büküyoruz ve yukarı ittiriyoruz. 

Kedi Esnemesi Hareketi

Daha sonra yukarıdaki resimde olduğu gibi bu sefer boynumuzu bükerek kafamızı yukarıya kaldırırken kalçamızı yukarı ittiriyoruz. Böylece gördüğünüz gibi bir şekil alıyoruz.

Bu hareketi 5 kez yavaş çekimde yapıyoruz.

  • ÇAPRAZ UZATMA
Kalça Egzersizleri

Resimde olduğu gibi sol kol sağ bacak resimdeki konuma getirilip sonra tekrar düz sırt ile normal duruş pozisyonuna geri dönüyoruz. Bu hareketi her bacak için 5 kez yapınız. Kol ve bacak uzatılırken nefes vermeyi unutmayınız.

  • SIRT İÇİN ESNEME
SIRT İÇİN ESNEME

Resimdeki gibi pozisyon aldık ve derin derin nefes alıp veriyoruz.

SIRT İÇİN ESNEME

Daha sonra ise gördüğünüz gibi biraz öne doğru gelerek sırtımızı büküyoruz. Ancak dikkat edin ayaklara değmeye filan çalışmıyoruz.

Lütfen sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin :)

Etiketler: , , , ,