28 Eylül 2013 Cumartesi

Çay İçmek

Sayısız araştırma diyet yapan insanlardan "çay" tüketenlerin diğerlerinden çok daha kolay kilo verdiğini ve daha formda olduğunu kanıtladı! Özellikle yeşil çay içenler gerçekten kilo vermede çok başarılı olabiliyor. Zira yeşil çay bir çok zayıflama diyetinde de bu sebeple bulunmaktadır. Yazının devamında çay içerek nasıl zayıflayabileceğinize dair ipuçları bulacaksınız.


  1. SEVECEĞİNİZ BİR ÇAY BULMALISINIZ
Yeşil çay çok tavsiye edilse de diğer çayları da yok sayamayız. Çünkü çaylar genel olarak zaten zayıflamada oldukça etkili olarak kullanılmaktadır. Eğer yeşil çayı sevmiyorsanız kendinize işkence ederek tüketmek zorunda kalmayın. Diğer çayları severek içtiğinizde zaten mutlu bir şekilde diyetinize bir yardımcı bulmuş olacaksınız.

   2. İÇİNDEKİLER KISMINI OKUYUNUZ

Piyasada bir çok çay mevcut. Onlarca bitki çayı arasından hangisini seçeyim ki diye düşünüyorsanız içeriğine bir göz atın ve "şeker" vb. tatlandırıcı olanlardan uzak durun.

  3. RUTİN HALİNE GETİRMELİSİNİZ

Çayları bir diyet yardımcısı olarak kullanabilmek için her gün tüketmeye özen göstermelisiniz. Çünkü belirli bir rutin haline gelmezse pek bir faydası olmayacaktır.

  4. BOŞLUKLARI DOLDURUN

Yemek yediniz ancak aradan yarım saat geçti geçmedi, şöyle ne yesem diye bir bakınıyorsunuz. Hani aç değilsiniz ama yine de bir şeyler olsa fena olmaz... DURUN! Bir şey yemeyip hemen gidip favori bitki çayımızdan yapıyoruz. Bu yeşil çay olur siyah çay olur farketmez. İştahınızı hızla kesecektir.

 5. KAHVE YERİNE ÇAY TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Ara ara kahve yerine de çay tercih edin. Çünkü kahve deyince hemen aklınıza süt, şeker, diğer tat vericiler vb. gelsin. Bunlar ne demek >>> KALORİİİİ! 
Çay derseniz, yok denecek kadar az bir kalori alıyoruz... Sade kahve içiyorsanız şekersiz, o zaman sorun yok.

 6. FARKLILIKTAN KAÇMAYIN

Sürekli aynı çayı içmekten büyük ihtimalle bıkacaksınız. Bu yüzden gelin daha eğlenceli bir hale getirelim işi. Mesela her gün başka bir bitki çayı alın. Yine şeker vs. katkılı filan olmamasına dikkat ederek tabii ki. Örneğin 5 tane çayınız varsa her gün birini seçebilirsiniz. Böylece hiç sıkılmazsınız.
  • Çay mideyi doldurup açlığı bastırır.
  • Bitkisel çayların bir çoğunun tahmin etmediğiniz kadar sağlığa faydaları vardır.
  • Çay rahatlatır ve dinlendirir.
  • Farklı çaylar içmek, sizi sağlık açısından besler.
Afiyet Olsun! :)

Etiketler: , , , , , , ,