28 Eylül 2013 Cumartesi

Kalça Kasları

Güzel görünen kalçalar tabi ki hem giydiklerimizin yakışması, hem de fiziksel görünüş güzelliği ve etkileyici bir duruş için gerekli. Aslında kalça kaslarını geliştirerek daha sıkı kalçalar elde edebilmekteyiz. Bunu hem erkekler hem kadınlar spor salonlarında kalça kası çalıştırıcı aletlerle yapabilmekte. Ancak evde de çalışabileceğiniz çok güzel kalça kası hareketleri var. Gelin bunlara yakından bakıp nasıl yapılacağını gösterelim...


 KALÇA KASI GELİŞTİRME HAREKETLERİ
Bu hareketlerle çok daha sıkı ve güzel görünüşlü kalçalara sahip olup, sarkan yağlardan daha çabuk kurtulabiliriz!
  • SQUATS HAREKETİ
Squats

En muhteşem kalça hareketlerinden biridir. Resim aslında herşeyi anlatıyor. Bacakları omuz genişliğinde açıp kolları uzatıyoruz ve yavaşça oturup kalkıyoruz. Tüm hareket yavaş çekimde yapılıyor. 

*Bu hareket bacaklarınızın güzelleşmesinde,
*Kalçanın doğal ve güzel bir şekle girmesinde,
*Kalçanızın sıkılaşmasında etkilidir.
  • LUNGE HAREKETİ

Lunge Hareketi

Aynı şekilde baldır ve kalçalara süüüppper bir hareket. Daha sıkı kalçalar için bacaklarınızı daha fazla açmalısınız. Aynı şekilde yavaşça çöküp kalkıyoruz. 8-10 kez yapabilirsiniz.
  • ARKAYA TEKME HAREKETİ
Arkaya Tekme

Gördüğünüz gibi bir bacak üzerinde sabitken diğer bacağı ileri ve geriye doğru düz bir şekilde kırmamaya çalışarak hareket ettirerek yapılır. Bu ileri hareket esnasında hem kalça hem bacağımızın üst kısmı sıkılaşırken geri hareket sırasında baldır ve kalça sıkılaşarak güzelleşir. Çok güzel bir egzersizdir. Yanma hissedene kadar yapabilirsiniz.

Egzersizlerle ilgili bir sorunuz olursa mutlaka yorum atarak sorunuz :)
İyi çalışmalar!

Etiketler: , , , , , ,