30 Ekim 2013 Çarşamba

Sarkma Önleme

İnsanlar kilo verdiklerinde sarkmalar görebilirler, bunun temel ve ilk sorunu ilaçlarla verilen kilolardır. İlaçla kilo vermek sarkmaların ilk nedenidir. Bunun yanında spor yaparak kilo verdiğinizde de sarkmalar görülebilir tabii. Eğer sağlıklı yollardan kilo vermeyi düşünüyorsanız, yani güzel bir diyet ve spor ile, o halde aşağıda size sarkmaları önleyebilecek ipuçları sıralıyoruz...

Diyet yaptınız, kilo verdiniz fakat kilo verdikten sonra vücudunuzda sarkmaların meydana geldiğini gördünüz, sadece diyette yeterli bir kilo verme şekli değildir, diyet yaparak kilo verirsiniz ama sarkmalar meydana gelecektir.

Kurtarıcımız her zaman ki gibi spor! 1 numaralı kilo verme tekniği olan spor, kilo verme sırasında düzgün esneme, germe teknikleriyle sarkmaları azaltır. Sporu sakın bırakmayın!

Diyetle verdiğiniz kilo nedeniyle oluşan sarkmalar belirli sıklaştırma egzersizleriyle giderilebilmektedir. (plates çoook iyidir bu konuda)

Diyet nedeniyle oluşan sarkmalar için uzmanlar diyetle beraber sporu önermektedir. Hem diyet hem spor ikisi bir arada en iyi kilo verme şeklidir.

Kilo verdikten sonra vücudunuzda sarkmalar görmek istemiyorsanız spora başlamalı veya devam etmelisiniz, aksi taktirde hem verdiğiniz kiloyu geri alırsınız hem de sarkmaların temelini atmış olursunuz.

Sarkmaları önlemek için belirli egzersizler demiştik. Günlük koşu veya yürüyüş olmazsa olmaz. Bunun yanı sıra mutlaka sıkılaştırma egzersizleri olmalı. Plates olur, kol ve karın için ayrı sıkılaştırma hareketleri olur mutlaka sporla bu yağlar sarkmış kısımlar giderilmeli.

Her sabah koşu veya yürüyüş yaptıktan sonra eve geldiğinizde mekik çekmek karın bölgesinin sıklaşmasını sağlar, bu şekilde sarkma önlenmiş olacaktır. 
Bunun yanı sıra kollarda da sarkmalar gözlenmelebilir kol sarkmaları için triceps çalıştırmayı ihmal etmeyip, ayrıca yarım mekik çekmelisiniz.

** Unutmayın! Sarkmalar hemen herkeste görülüyor ve zamanla düzgün beslenme ve spor ile geçirilebiliyor. Ancak sabırlı olmalısınız.

Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

"Anonim"i seçerek direk yorum yapabilirsiniz...

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.